16 Ağustos 2015 Pazar

Kolay parfe

1 Paket kremsanti
1 su bardagina yakin soguk süt
5 tane kayisi
2 tane muz
1 cay bardagi damlacikolata yada kiriklanmis cikolata ( ben yarim cay bardagi damla cikolata yarim caybardagi kiriklanmis cikolata kullandim )
1 cay bardagi iri Findik ( cevizde olabilir) 60 gr
85 gr sade bisküvi

Üstüne cikolata

Hazirlanisi
Kremsantiyi soguk sütle cirpin.
Sonra muzla kayisiyi kup kup dograyin Kremsantiye ekleyin. Cikolatayi findigi ve elinizle parcaladiginiz bisküviyi de ekleyin karistirin. Bir kabin icine sitrecfilm yerlestirin üstüne bu karisimi dökün dondurucuda 2-3 saat dondurun. Sitrecfilm kaliptan Kolay cikarmak ıcın. Silikon kalipta kullanabilirsiniz cikarmak daha rahat oluyor ben silikon kalip kullandim. Porsiyonluk minik kaliplarda kullanabilirsiniz. Donduktan sonra üzerine cikolata serpip servis edebilirsiniz. Yada cikolatayi bermari usulü eritip de dökebilirsiniz:))
Afiyet olsun Mutfak Zamani'na teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler