15 Haziran 2015 Pazartesi

BİBERLİ EKMEK

Hamur için:
Yarım yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 su bardağı sıvıyag
1 yemek kaşığı biber salçası
2 soğan
3 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşıgı pulbiber

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzemeler derin bir kaba alınıp karıştırılır. Mayalanması için bekletilir. İç harç için tüm malzeme karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler kopartılıp yassılaştırıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Hamurların ortalarına bastırılıp iç harç koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika fırında pisirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler