ÇITIR TATLI
3 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Pudra şekeri
1 çay bar tereyağı veya sıvı yag
YAPILIŞI
Yufkaları bir zemin üzerine yayıp bir fırça yardımıyla her yerini yağlayın.Ceviz içini yufkaların üzerine yayın çok çabuk hareketlerle çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği (rulo) gibi sarınız.İstediginiz uzunlukta kesin kurumamaları için nemli bir bez ile kapatınız diğer yufkalarada aynı işlem yapınız. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştiriniz.Daha önce ısıtılmış 180 fırında 3-5 dak. sonra alınız.Soguyunca üzerine pudra şekeri serpiniz.Çıtır çıtır tadına doyamayacaksınız
Kesinlikle denemeniz gerekli diyorum hatta ısrar ediyorum Çayınız demlenmeden tatlınız fırından çıktı bile bu kadar basit.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder