19 Haziran 2015 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI DONDURMA KURABİYESİ

150 gram tereyagı
 1 çay bardagı zeytinyagı
 1 tane yumurta
 1 su bardagı pudra şekeri
 2 su bardagı un
 1 su bardagı bugday nişastası
 1 tatlı kaşıgı vanilya
 1.5 çay kaşıgı kabartma tozu
 1 çay bardagı damla çikolata  
YAPILIŞI

Oda ısısında yumuşamış katı yağı 1.5 bardak un ile birlikte iyice karıştıralım. Zeytinyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ilave edip karıştıralım iyice. Kabartma tozu, vanilya ve kalan yarım bardak unu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Son olarak damla çikolatayı da ilave edip yoğuralım. (Hamur çok yumuşak olursa yayılır. Hamurunuz fazla yumuşak olduysa, biraz daha un katabilirsiniz).
Hamurdan dondurma kaşığıyla alarak şekiller verebiliriz. Ama Plastik dondurma kaşıklarıyla aynı şekli veremeyiz. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımı ile kurabiyeleri tepsiye dizelim. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakalım ki, üstünde resimde gördüğünüz bu şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyelerimizi sürelim,sonra ısı ayarını 170 dereceye düşürelim. Kurabiyeler kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 dereceye düsürelim.Pembeleşmeden hemen fırından alalım.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler