16 Haziran 2015 Salı

KAVURMALI PİDE

Hamur için:
1.5 kg un
1 paket yaş maya
Tuz
1 su bardağı süt
Su

İç harcı için:
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyagı
Yarım kg kavurma
Tuz, karabiber

Üzeri için:
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme derin bir kaba alınıp mantı hamuru kıvamında hamur yoğurulur. 45 dakika dinlendirilip mayalandırılır. İç harç için soğan yemeklik doğranıp zeytinyağı ile kavrulur. Kavurma, tuz ve karabiber tencereye eklenip karıştırılarak birbiri ile özleştirilir. Soğuması için kenara alınır. Kabaran hamur 4 eşit bezeye ayrılır. Bezeler elle pide seklinde uzun şekilde açılır. İç harç 4 kısma ayrılıp açılan hamurun yarısının üzerine yayılır. Hamurun boşta kalan kısmı ile üzeri kapatılır. Pideler fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı ve zeytinyağı çırpılıp pidelerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler