16 Haziran 2015 Salı


KAYISILI VE ERİKLİ LAHANA SARMASI

1 lahana
Yarım kg dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pulbiber, reyhan
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru erik

Sos için:
1 yemek kaşıgı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Sıcak su

YAPILIŞI:
Lahana yaprakları ayrılıp haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılır. İç harcı için kıyma, pirinc, bulgur, ince doğranmış soğan, sıvıyağ, domates ve biber salçası, baharatlar harmanlanır. İç harç lahana yapraklarına sarılır. Tencereye dizilirken sarmaların arasına kuru kayısı ve erikler yerleştirilir. Sos için sıvıyağ ısırılıp salça kavrulduktan sonra sıcak su eklenerek sos hazırlanır. Tenceredeki sarmaların üzerine gezdirilip pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler