MAKARNALI PATLICAN SARMA
4_5 adet uzun ve ince patlıcan
Yarım paket fırın makarna
2 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı ince (un halinde) çekilmiş fındık
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 sivri biber
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Patlıcanların uclarını kesip uzunlamasına ince kesin. 10 dakika tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Yumurta aklarını fındıkla çırpın. Patlıcanları bu karışıma bulayın. Aycicegi yağır kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezip 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Koyu sos kıvamında olana kadar pişirin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Domates sosunun yarısını ve kalan zeytin yağını makarnaya ekleyip karıştırın. Patlıcan dilimlerini tepsiye yan yana dizin. 4 veya 5 makarnayı birkaç kez aynı yöne katlayıp patlıcan diliminin ucuna ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan domates sosum servis tabağına dökün. Üzerine hazırladığınız sarmaları yerleştirip servis yapın
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder