19 Haziran 2015 Cuma

MAKARNALI PATLICAN SARMA
4_5 adet uzun ve ince patlıcan
Yarım paket fırın makarna
2 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı ince (un halinde) çekilmiş fındık
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 sivri biber
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI

Patlıcanların uclarını kesip uzunlamasına ince kesin. 10 dakika tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Yumurta aklarını fındıkla çırpın. Patlıcanları bu karışıma bulayın. Aycicegi yağır kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezip 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Koyu sos kıvamında olana kadar pişi­rin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Do­mates sosunun yarısını ve kalan zeytin yağını makarnaya ekleyip karıştırın. Patlıcan dilimlerini  tepsiye yan yana dizin. 4 veya 5 makarnayı birkaç kez aynı yöne katlayıp patlıcan diliminin ucuna ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan domates sosum servis tabağına dökün. Üzerine hazırladığınız sarmaları yerleştirip servis yapın
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler