POŞETTE TAVUK DOLMASI
1 adet bütün tavuk
yarım soğan
1 adet fırın poşet
1 paket knorr baharatlı çeşni sos
PİLAVIN MALZEMELERİ
1 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tutam maydanoz
2-3 adet patates
1 yemek kşğ yoğurt
1 adet limon
2 yemek kşğ sıvı yağ
Yarım yemek kşğ un
tuz
yenibahar
karabiber
İsteğe bağlı Patates
2 yemek kşğ zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kşğ kekik
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
YAPILISI
Pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin.Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın, maydanozları ince ince kıyın .Zeytin yağını tavaya alın ve soğanı kavurun , soğanın pembelesmesine yakın çam fıstıklarını soğanlara ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun. Son olarak kuş üzümlerini, baharatları ve 1 su bardağı suyu ekleyin.Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın ve maydanozları ekleyerek 1-2 kez karıştırarak sogumaya bırakın.Pilavınız ılındığında tavuğun içine doldurun Açık olan yerleri kürdanla tutturun veya kalın bir igneyle dikin.(Ben kürdan ile kapattım)Üzerine sürmek için knorr sarımsaklı baharatlı tavuk çeşni,yoğurt,limon,sıvı yağ bir kasede karıştırılır. Bu sos tavuğun her yerine güzelce sürünüz, tavukların ayaklarını bağlayın..Artan sosa ikiye bölünmüş patateslerde bulayın.Tavuk poşetini unlayıp içi dolmuş soslanmış tavuk ve patatesleri poşete
güzelce yerleştiriniz Posetin üzerine kürdan ile birkaç delik açın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN . Güloannemutfakta'ya teşekkürler
NOT Tavuğun içine doldurulacak pilavı yaparken önemli olan pilavın az su ile diri pişirilmesi.Çünkü, tavugun içinde tavuk suyu ile pişmeye devam ediyor. Hafif diri bırakınca iç pilavınız lapa olmaz.tavuğun içini çok doldur mayınız,dolunca tavuk parçalanabilir.
0 yorum :
Yorum Gönder