Küçük – büyük demeden herkesin severek yedigi elma şekerini bir de böyle deneyin…
Malzemeler: 6 küçük boy elma, Çöp şiş, Kırmızı gıda boyası, 4 su bardağı şeker, 2 su bardagı su, 2 yemek kaşığı limon suyu, Sirkeli su
Hazırlanışı: Öncelikle elmaları 30 dk kadar sirkeli suda bekletelim. Beklettikten sonra elmaları iyice yıkayıp kurutalım ve 1 saat buzlukta bekletelim. Tahta çöp şişlerin sivri kısmını elmaya batıralım ve elmanın diğer tarafından çıkmamak kaydı ile çevirerek itelim.
Ayrı bir yerde şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup kaynatalım. Şurubu iyice kaynatınca birkaç damla gıda boyası ekleyelim. Şurup kaynadıktan sonra altını kapatmadan elmaları şuruba batıralım. Elmaları döndürerek şuruba iyice bulayalım.
Şekerin birikme yapmaması için elmaları çıkardıktan sonra tencerenin kenarına sıyıralım. Elma şekerlerini yaglı kağıdın üzerine dizip 1 saat dinlenmeye bırakalım. 1 saat sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
8 Ağustos 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder