19 Haziran 2015 Cuma

DÖRT KATLI PİRİNÇ PİLAVI
Bir Su bar. Tel Şehriye
iki su bar.Pirinç
Bir Çay bar. Bezelye (Haşlanmış veya Konserve)
Bir Çay Bardağı.Haşlanmış Havuç (küp küp doğranmış)
Bir Çay Bardağı haşlanmış Patates(Küp küp doğranmış)
Bir tavuk göğsü ve
3 Parça kemiksiz tavuk butu
Bir demet dereotu (Ben kullanmadım)
Bir tatlı kaşığı köri (Şart değil)
2 yemek kşğ tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı tavuk suyu(Pirince göre ayarlanır)
Bir tatlı kaş.Toz şeker(Pilav içim)
Bir iki damla limon suyu
Tuz

YAPILIŞI
Pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin ve nişastası gidene kadar yıkayıp süzülmesi için bir yerde bekletin
Tavuk göğüslerini ve butlarını güzel yıkanıp üstünü geçecek şekilde su ve köri yeteri kadar tuz konulup haşlanır .Haşlanan tavuklar didiklenir.
Bir tavada tereyağ ile şehriyeler kavrulur bir çay bardağı su ilave edilip suyu çekene kadar pişirilir.
Pirinçler sıvı yağla kavrulur tavuk suyu toz şeker kontrollü tuz ilave edilerek pilav pişirilir ve demlenmesi için bekletilir.
İstediğiniz bir kalıbı yağlayın ve şehriyeler yerleştirilir Pilavlar ikiye ayrılır birine bezelye , havuç, ve patatesler ilave edilip karıştırılır şehriyelerin üzerine yayılır.
Bezelyelerin üzerine didiklenmiş tavuklar konulur.Pilavın diğer parçasına dereotu doğranıp tavukların üzerine yayılır ve servis tabağına ters çevrilip servis yapılır.Her kat iyice bastırılır
Afiyet Olsun... Güloannemutfakta'ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler