21 Haziran 2015 Pazar

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
3 adet yufka
Gül böreginin sosu
1 su bardagı süt
1 tane yumurta
Yarım çay bardagı sıvı yag
1 yemek kaşıgı yogurt
Ispanaklı böreğin ici
600 gr ıspanak
1 adet sogan
Yarım çay bardağı sıvı yag
1 tatlı kaşığı salca
Tuz-karabiber-pulbiber
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sıvı yağda soganları soteliyoruz. Salcayıda ilave edip ardınan ince kıydıgımız ıspanakları ilave ediyoruz ve suyunu cekene kadar pişiriyoruz. Baharatlarını ilave edip ocaktan alıyoruz.Sos için bir kasede süt, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Yufkaları dörde bölün yani 12 adet yufkanız olacak. Sosu fırca yardımıyla yufkalara sürüyoruz. Uzun olan kenarına ıspanaklı harctan koyup sarıyoruz. Sardığımız rulonun ucundan içe doğru kıvırıyoruz. Sosa yufkanın ucunu batırıp yapıştırıyoruz. Ben ucuna kürdan batırdım acılmasın diye. Üzerine 1 yemek kaşıgı sıvı yag, 1 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp sürdüm ve yumuşacık oldu. Üzerlerine susam serpin. 180 derecelik fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
Mutfaktan Gelen Lezzetler 'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler