PUANLI BÖREK
2 tane yufka
16 tane milföy
yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane domates
4 diş sarımsak
3 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
1/2 çay bardağı sıvıyag
1 Çay bardağı yoğurt
tuz
karabiber
pulbiber
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
İlk önce sıvı yağ ile yoğurdu karıştırın Yemeklik doğranmış soğanı ve küp doğranmış havucu 4 yemek kaşıgı sıvıyağda kavurun. İçine tavuk etlerini ekleyip, suyunu salıp cekinceye kadar pişirin. Doğranmış çarliston biber ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Rendelenmiş domates, dövümüş sarımsak ve tuzu ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ve pulbiber ilave edip ocakta alın. Yufkanın birini tezgaha serin. Üzerini sıvıyağ karışımlı yoğurt ile yağlayıp ikinci yufkayı üzerine serin. Dört parça kesin. Her parçayı yuvarlak kesip çukur bir kaseye yerleştirin. Kullanacağınız kaseden biraz büyük kase ile yuvarlak kesin). İçine tavuklu harçtan koyup kenara sarkan yufkaları üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirin . Diğer yufka parçalarınada aynı işlemi uygulayın. Milföyleri . Küçük bir şişe kapağıyla aralıklarla yuvarlaklar çıkarın. Milföyleri tavuklu yufkaların üzerine yerleştirip kenarlarını alta kıvırın. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında Üzerleri kızara kadar pişirin
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
20 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder