16 Haziran 2015 Salı

ZENGİN PİLAV

2 su bardağı pirinç
1 haşlanmış tavuk
2 su bardagı tavuk suyu
2 havuç
1 soğan
1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı antep fıstığı
2 yemek kaşıgı tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı ceviz içi
1 kahve fincanı mısır
1 kahve fincanı bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Pirinç soğuk su ile ıslatılır. Haşlanmış tavuk kemiklerinden ayrılır ve didiklenir. Havuç ve soğan minik doğranıp zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Arpa şehriye eklenip birlikte kavrulur. Pirinç, antep fıstığı ve tereyağı ekleyip kavurma işlemine devam edilir. Kuş üzümü, ceviz, mısır, bezelye ve tavuk suyu eklenir. Baharatlar eklendikten sonra kaynayınca kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevirilerek alınır. Tavuk eti ve bademle servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler