19 Haziran 2015 Cuma

GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK

6 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İçi için:
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 kavanoz garnitür
1 kuru sogan
Baharatlar ve tuz
Üst için:
1 kase galeta unu
1 kase su

YAPILIŞI
Önce icimizi hazırlayalım.Kuru soğanı yemeklik dograyıp kavuralım ve garnitürü ve baharatları ekleyelim, küçük doğradığımız tavukları da ekleyip harmanlayalım ve soğumaya bırakalım.
Yufkanın birini masamıza serelim ve üstünü yağlayıp ikinci yufkayı da üstüne serelim ve tekrar yağlayalım.Yufkaları sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgen seklinde keselim ve ic malzemeden koyup saralım.Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerimizi önce suya batıralım sonrada galeta ununa bulayıp  tepsimize sıralayıp üstleri pembeleşene kadar 180 derecede pişirelim.Ilık veya sıcak olarak servis yapalım.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler