500 kg kuru fasulye
200 gr. 4 dilim pastırma
3 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı acılı kırmızı pul biber(acısız da olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz /karabiber
YAPILISI
Bir gece önceden kuru fasulyenizi ıslayın ertesi gün yıkayın ve süzün.Tencereye boşaltın ve üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Sivri biberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Çarliston biberini de doğrayın. Domatesleri küp şeklinde dograyın.Kuru soğanları soyun, sarımsakları temizleyip ince doğrayın. Haşlanan kuru fasulyeyi süzün. Pastırmaları kesin Geniş tencereye tereyağını ekleyip eritın, sarımsakları biberi ilave edip kavurun kuru soğanları ve pastırmayı ilave edin kavurmaya devam edin . Ardından 1 tatlı kaşığı biber salçasını ilave edip karıştırın ve doğranan domateslerin yarısını ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kırmızı pul biber, tuz, karabiberi ekleyip harmanlayın.2 su bardağı su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca tencerenin kapağını açın ve üzerinde biriken köpüğünü aldıktan sonra kalan domatesleri ekleyin ve acı biberi ilave edip pişirmeye devam edin.Pisen kuru fasulyeyi cok az dinlendirilerek sıcak servis yapın.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder