21 Haziran 2015 Pazar

PRENSES TATLISI
3 su bardağı süt
3 yemek kasığı nişasta
1.5 yemek kasığı un
3 yemek kasığı toz şeker
80 gr beyaz çikolata
1 tatlı kasığı tereyağ
Tencereye un, nişasta ve toz sekeri alın ve üzerine sütü yavaş yavaş ekleyinki topaklanmasın. Daha sonra ocağa koyun ve koyulaşana kadar sürekli karıstırarak pişirin. Koyu bir kıvam aldığında içine beyaz çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ardından kaselere boşaltıp istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Çikolatalı istiyorsanız beyaz çikolata yerine aynı gramda sütlü çikolata, unun yerinede kakao ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Şükrünüz ve bereketiniz bol olsun
Mutfaktan Gelen Lezzetler'e teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler