RENKLİ PİLAV
1 küçük boy mor lahana
1 kase Baldo pilavlık pirinç
2 su bardağı mor lahana suyu
1 yemek kaşığı tere yağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet renkli Top biberler( Kırmızı-sarı-yeşil )
1 adet kabak
1 adet havuç
YAPILIŞI
Mor lahana ortadan ikiye kesilir .ortasındaki beyaz kısımlar alınarak yaprakları ayrılır 2-5 kase su eklenerek haşlanır.Elde edilen 2 kase su pilav için ayrılır.Renkli biberler çekirdekleri çıkarılarak mümkün olduğu kadar ince şeritler halinde kesilir.Kabak ve havuç rendenin en iri tarafından veya jülyen şeklinde doğranır.Bir tavaya da çok az sıvı yağ kızdırılıp hafif renkleri sararıp yumuşayınca tavadan alıp pilava ilave edilmek için bir kenarda bekletilir.
Pirinçler yıkanır yağda kavrulur üzerine mor lahana suyu eklenir 5 dakika kaynadıktan sonra altı kısılır sotelenmiş renkli sebzeler ilave edilir tuz eklenerek kısık ateşte pişirilip altı kapatılır demlenmeye bırakılır,Pilavımız servise hazır.
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder