19 Haziran 2015 Cuma







































OVA PİLAVI

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 iri boy havuç
1/2 kilo haşlanmış  tavuk göğsü
100 gram bezelye(haşlanmış veya konserve)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram   tereyağı
1/4 limon suyu
Tuz-karabiber

YAPILIŞI
Pirinçleri ılık tuzlu limon suda yarım saat bekletin.Haşlanmış tavuk  göğsünü  lokma iriliğinde doğrayın.Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayın, iyice süzün.Bir başka tencereye sıvı yağını koyup pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Başka bir tencerede tere yağını eritin, tavuk etlerini yayın,üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanları yayın,iri iri  rendelenmiş havuçları tavuklara ekleyin.Yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri tamamen kapatacak şekilde dizin.Pirinçlerin yarısını bunların üzerine yayın. Bu defa bezelyeleri yayın  kalan pirinçleri bezelyelerin üzerini kapatın. 2 su bardağı sıcak tavuk suyunun üzerine 2 su bardağı sıcak su  ve tuz ilave ederek çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Pilavı ateşten alıp 15-20 dak demlendirin.En son olarak tencereyi ters çevirip etler üzerinde kalacak şekilde servis yapın.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler





0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler