SANDAVİÇ POĞAÇA
250 Gr margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ılık süt
2 Yemek kaşığı toz maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Buçuk su bardağı ılık su
1 Buçuk yemek kaşığı tuz
2 Adet yumurta akı ( sarıları üzerlerine sürmek için ayrılacak)
1/2 yemek kaşığı sirke
5 veya 6 Su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1tatlı kşğ acı veya tatlı pul biber
YAPILISI
Öncelikle mayamızı, şekerimizi ve ılık suyumuzu iyice karıştıralım, üzerini örterek iyice kabarması için bir kenara alalım. Kabarmış olan mayamıza,süt ,tuz ,sıvı yağ , sirke ve yumurta aklarını yoğurma kabımıza alalım ve iyice çırpalım, ardından unun yarısını ve margarini ekleyerek hamurumuzu yoğuralım, (kalan unu azar azar yoğurdukça ve gerektikçe ilave edelim,) ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürelim ve üzerini örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.İyice kabarmış olan hamurdan, mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, avucumuzun içerisinde oval şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerilerine yumurta sarısı sürüp çok bekletmeden 160 derecelik fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkan poğaçaları soğuması için bir kenarda bekletelim ortalarında hafif keselim, Daha önceden hazırladığımız ,ezdiğimiz peynirli iç malzemeyi poğaçaların içlerine dolduralım
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder