19 Haziran 2015 Cuma
- 14:46
- Unknown
- Börek Tarifleri
- Yorum Yok
PLİSE BÖREK
6 adet Hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
İÇİ İÇİN
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta akı
Pul biber (İsteğe bağlı)
ÜSTÜ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle beyaz peyniri rendeleyip içine 1 yumurta akı ve ince kıyılmış maydanoz isteğe bağlı pul biber ekleyip karıştırın bir kenarda bekletelim Yufkaları Dört eşit parçaya bölelim.Böldüğümüz parçalara su ve yağ karışımını sürelim.Önce karşılıklı iki ucunu katlayıp ortada birleştirelim, sonra diğer iki ucu da katlayarak ortada birleştirelim
Böldüğümüz parcalara su ve yağ karışımını surelim.Once karşılıklı iki ucunu buzup birleştirelim, sonra diger iki ucunuda büzerek birleştirelim.
Ortasına hazırladığımız peynirli karışımı koyup önce karşılıklı uçlarını, sonrada diger uçlarını kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirip dizelim.Yumurta sarısı ve çörek otu serpip daha önce ısıttığımız 200 .180 derecede fırında 30 dk üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder