TAVUKLU MANTI
2 Su B. Un
1 Yumurta
Tuz
Su
Üzeri İçin:
1 Adet bütün tavuk veya parça tavuk
Nane-pul biber- sumak-karabiber
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
2 Çorba K. Tereyagı
1 Kase Süzme Yogurt
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle genis bir tencereye tuz ve su koyarak (Suyu biraz fazla olsun Mantılar bu su içerisinde haşlanacak) tavukları haşlıyoruz.İçinden cıkarıp soğuduktan sonra didikliyoruz .Suyunu bir tarafta bekletiyoruz.
Unu karıstırma kabına alıp ortasını acıyoruz. Yumurtayı ortasına kırıyoruz. Tuz ve biraz su katıp hamuru yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru bütün bir şekilde önce merdane ile sonra oklava ile büyük bir yufka şekilde açıyoruz.
Küçük kareler şeklinde kesiyoruz. İcine hic bir şey koymadan istediğiniz sekilde kapatıyoruz.. haşlanan tavuk suyunu soğuksa tekrar kaynatıyoruz , mantıları tavuk suyu icinde haşlıyoruz .Haşlanan mantıları geniş bir tepsiye az sulu olacak şekilde alıyoruz.Üzerine kücük parçalara bölünmüş tavukları yayıyoruz. Süzme yoğurdu cırpıp üzerine seriyoruz. Kücük bir tavada tereyagı, pul biber ve naneyi kavurup yoğurdun üzerine döküp servis ediyoruz.Güloannemutfakta'ya teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder