20 Haziran 2015 Cumartesi
- 03:37
- Unknown
- Yemek Tarifleri
- Yorum Yok
YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
2 su bardağı yarma
Yarma kullanılmıyorsa
1 Çay Bardağı un
2 su bardağı ince bulgur
Tuz
2 su bardağı sıcak su
2 kase Yoğurt
2.3 diş sarımsak
ÜZERI ICIN
1 yemek kşğ tereyağı
YAPILISI
Yarma.tuz (bulgur.un) bir tepsiye konulur .Bulgurun kabarması için sıcak su ile ıslatılıp beklenir.Macun gibi oluncaya kadar yoğrulur.Hamurdan misket büyüklüğünde köfteler yapılır.Tuzlu kaynamış su icinde 10.dak. haşlanır. ve süzülür.
Diğer tarafta hazırlanmıs sarımsaklı yoğurt ile karıstırılır.Üzerine erimiz tereyagı istenilirse kırmızı pul biber eşliğinde servis yapılır. Güloannemutfakta'ya teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder