CANTIK BÖREĞİ ( Tatarlara ait)
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
ılık su
1 küçük kase sıvı yag
tuz
İC MALZEMESİ
250 -300 gram kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan(ince rendelenmis)
3 orta boy haşlanmıs patates ( '' rendelenmis)
1/2 çay bardağı su
karabiber, tuz
ÜSTÜ İÇİN
1 çorba kaşıgı sıvı yag veya margarin
YAPILISI
Un derin bir kabın içine konur, -Ortası açılarak, açılan kısma maya ve 1 çay bardağı ılık su, şeker ve tuz koyun.Etrafından unu üzerine kapatarak 10 dakika mayalanmasını bekleyin. Hafif mayalanmış hamuru ılık su ilave ederek yoğurun kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın. Hamuru ılık bir yerde mayalanmasını sağlayın hamurunuzun en az iki katı fazlası olana kadar bekletin. -Hamur mayalanırken içini hazırlayabilirsiniz.
İCİ İCİN
Soğan rendelenir. Kıyma baharat ve tuz konur. Çiğ olarak karıştırılır. İçine 1/2 cay bardağı su konur.(Köfte yapar gibi yoğrulur.) Hamur mayalanınca elde çay tabağı kadar ,poğaça yapılır gibi açılır. İci konur poğaça gibi kapatılır.. -Katlanan hamur yağa batırılır, yaglı kısmı tepsiye gelecek şekilde yan yana çok sıkı olmamak kaydıyla tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece sıcaklıkta fırında alt ve üstü kızarana kadar pisirilir.Fırından çıkarılan cantıkların üzerine katı margarin veya fırça yardımı ile sıvı yağ sürülerek tekrar fırına sürülür 2-3 dakika sonra alınır.İlk sıcaklığı gidince sıcak sıcak cay ve ayran ile servis edilir. Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder