19 Haziran 2015 Cuma

KAYSERİ KATMERİ
Hamuru İçin:
2 su bardagı su veya süt
1 yemek kaşıgı zeytinyagı
1 tatlı kaşıgı tuz
1/2 paket yağg maya veya 1 çay kaşıgı kabartma tozu
Alabildigince un

Arası İçin:
1 paket margarin veya tereyagı
1/2 su bardagı tahin
İçi İçin:
Kavrulmuş kıyma veya peynir

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyagı
Susam
YAPILISI
Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildigince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.
Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.
Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı sekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
Üzerine ic yayılıp, icin üzerine de acılan diğer hamur yerleştirilir.
Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
Eğer hamur mayalı ise hic bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluşmaz.
Güloannemutfakta' ya teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler